A/S j. Petersens Beslagfabrik • grundlagt 1869

IPA Beslag – Nibe
Det summer af liv og historie i vores 20.000 m2 moderne og fleksibelt indrettede produktionsfaciliteter i udkanten af nordjyske Nibe. Her udvikler og producerer vores dygtige specialarbejdere hver dag utallige kvalitetsbeslag til vores mange forskellige kunder, der skal have alt fra møbel-, bygnings-, vindues- og dørbeslag til hængsler og beslag til brug i industrien.

Om vores grundlægger havde turdet drømme om, at vi en dag blev en af Nordens markedsledende beslagproducenter og -leverandører er nok tvivlsomt, for det hele startede på langt færre kvadratmeter med hammer, mejsel og ambolt.

Kvalitet siden 1869
Og vi skal en del år tilbage. A/S J. Petersens Beslagfabrik – eller IPA Beslagfabrik, som vi hedder i daglig tale – har eksisteret i mere end 150 år, men smedjens rødder går faktisk helt tilbage til 1700-tallet, hvor den tyskfødte smed Heinrich Petersen huserede i først Aarhus og siden i den daværende sildekøbstad Nibe. Her slog han sig ned for at betjene byens borgere og ikke mindst fiskerne med sit hverv.

Det var dog sønnen Jacob Petersen, som satte produktionen i system efter at have afprøvet tidens moderne metoder i København. Det kan man bl.a. læse i et festskrift fra IPA Beslagfabriks 75 jubilæum i 1944:

”Jacob Petersen havde i sin Ungdoms Vovemod set, at der laa Forretning for en rask Klejnsmed langt ud over den lille Købstads eget snævre Behov eller for dets Oplands Beboeres Behov. […] Der er ingen Tvivl om, at mange ældre Borgere og navnlig ældre Haandværkere har rystet på Hovedet af den unge Fusentast, der ikke kunde nøjes med de Hænder, Vorherre havde givet ham, men tog det moderne Djævelskab til Maskiner i Brug. Men Jacob Petersen vidste nok, hvad han gjorde, og det har sikkert heller ikke varet længe, førend han fik Skumlerne til at tie.”

Beslag til fremtiden
Vi skriver ikke længere navneord med stort forbogstav, og der er sket meget både i samfundet som helhed og i vores produktion i særdeleshed. IPA Beslagfabrik har fulgt med tiden hele vejen siden 1869, og vi fornyer kontinuerligt vores produkter og metoder, men er altid tro mod vores rødder i det solide og kvalitetsbevidste håndværk til gavn for vores kunder.

Det er slået fast bl.a. i kraft af vores mangeårige ISO-9001 certificering inden for udvikling, produktion og levering af beslag samt underleverandørarbejde inden for metalforarbejdning og lakering.